duminică , iunie 24 2018
Home / Ştiri / Klaus Iohannis, atac FĂRĂ PRECEDENT la adresa Vioricăi Dăncilă: analfabetism funcțional!

Klaus Iohannis, atac FĂRĂ PRECEDENT la adresa Vioricăi Dăncilă: analfabetism funcțional!

Klaus Iohannis, atac FĂRĂ PRECEDENT la adresa Vioricăi Dăncilă: analfabetism funcțional!

Președintele Klaus Iohannis participă la evenimentul de lansare World Development Report, iar în cadrul discursului său a lansat mai multe atacuri la adresa premierului Vioricăi Dăncilă. El a explicat că ne confruntăm cu o rată de analfabetism de aproape 45%, chiar și în cele mai înalte sfere ale politicii românești.

"Sistemul educațional trebuie să facă diferență reală în nivelul de cunoștințe ale copilului. Și în România un studiu din 2016 arată că ne confruntăm cu o rată de analfabetism funcțional de 42 de procente, care se reflectă și în alte sfere ale politicii românești. (…) Nu e suficient să asigurăm accesul la educație. Trebuie să garantăm accesul la educație de calitate. La nivel național ne confruntăm cu o criză demografică amplificată., abandon școlar și o participare scăzută la învățământul superior. Poate nu e cazul acum să ne concentrăm creditele pentru învățământul superior și să neglijăm alte proiecte deja demarate", a declarat Klaus Iohannis, la evenimentul de lansare World Development Report: „Learning to Realize Education’s Promise”.

Președintele a ironizat-o pe Viorica Dăncilă cu 20-20. "Continuăm să ne îndepărtăm de obiectivul Europa 2020, sau 20-20, cum se spune mai nou, în domeniul părăsirii școlii timpurie, cu o cifră de optesprezece (sic!) la sută", a mai spus Iohannis.

Check Also

Tudorel Toader, de acord cu solicitarea lui Șerban Nicolae către șefa CSM: ‘Eu o găsesc cât se poate de firească’

Tudorel Toader, de acord cu solicitarea lui Șerban Nicolae către șefa CSM: 'Eu o găsesc cât se poate de firească' Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, consideră că solicitarea pe care senatorul PSD Şerban Nicolae a înaintat-o preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Marcu, prin care cere publicarea numelor procurorilor şi judecătorilor care în perioada 2005 - 2018 au luat parte la cursuri de pregătire şi orice altă formă de instruire şi formare organizate de SRI sau de structuri similare este "cât se poate de firească". Dan Barna descifrează anunţul lui Klaus Iohannis: ' Rămâne să lupte împotriva a ceea ce face PSD' "Am auzit şi eu de cerere. Eu o găsesc cât se poate de firească, dar eu cred că răspunsul pe care senatorul îl aşteaptă deja este implicit şi îl avem, pentru că magistraţii, potrivit legii, trebuie să dea şi au dat declaraţii pe proprie răspundere că nu au colaborat cu... Eu nu îmi imaginez că nu au dat declaraţii reale şi at..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *