duminică , iunie 24 2018
Home / Ştiri / Ministrul japonez al apărării insistă asupra necesității prezenței militare americane în regiune

Ministrul japonez al apărării insistă asupra necesității prezenței militare americane în regiune

Ministrul japonez al apărării insistă asupra necesității prezenței militare americane în regiuneCoreea de Nord Japonia

Manevrele militare dintre Statele Unite ale Americii (SUA) şi Coreea de Sud, precum şi prezenţa de trupe americane pe teritoriul sud-coreean au un rol vital pentru securitatea regională, a declarat miercuri ministrul japonez al apărării, Itsunori Onodera, după anunţul preşedintelui Donald Trump privind suspendarea acestor exerciţii, relatează AFP, informează Agerpres.

''Exerciţiile şi prezenţa militară americană au un rol vital în securitatea din Asia de Est. Sper că pot face ca această constatare să fie împărtăşită de către Japonia şi SUA sau de către Japonia, SUA şi Coreea de Sud'', a declarat Onodera, răspunzând unei întrebări referitoare la anunţul surpriză al lui Trump.

Donald Trump a anunţat marţi suspendarea exerciţiilor militare comune desfăşurate în mod constant de armata americană şi de cea sud-coreeană, anunţ făcut în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la încheierea întâlnirii sale istorice cu liderul nord-coreean Kim Jong Un la Singapore.

''Vom opri manevrele militare, ceea ce va duce la economisirea de mulţi bani, cu excepţia cazului în care vom constata că viitoarele negocieri nu au loc aşa cum trebuie'', a declarat Trump, calificând manevrele drept ''foarte provocatoare''.

Vezi și: Coaliția saudită a trecut la contraatac: A fost declanșat asaltul asupra principalului port yemenit, Hodeidah

Donald Trump şi-a reafirmat astfel dorinţa de a retrage, la momentul potrivit, soldaţii americani desfăşuraţi în Coreea de Sud, dând asigurări totodată că aceasta nu face parte din negocierile cu Phenianul. Aproape 30.000 de soldaţi americani sunt staţionaţi permanent în Coreea de Sud.

Reducerea prezenţei militare americane în Asia de Est ar transforma echilibrul forţelor în regiune în condiţiile ascensiunii Chinei, sunt de părere specialişti în probleme de securitate.

''Nu există schimbare în politica noastră, ce constă în a face presiuni'' asupra Coreii de Nord, a declarat Onodera, adăugând că Japonia aşteaptă acţiuni concrete din partea Phenianului referitoare la ambiţiile sale în domeniul armelor nucleare şi al rachetelor, precum şi în problema cetăţenilor japonezi răpiţi de către agenţi nord-coreeni în anii 1970 şi 1980.

Check Also

Tudorel Toader, de acord cu solicitarea lui Șerban Nicolae către șefa CSM: ‘Eu o găsesc cât se poate de firească’

Tudorel Toader, de acord cu solicitarea lui Șerban Nicolae către șefa CSM: 'Eu o găsesc cât se poate de firească' Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, consideră că solicitarea pe care senatorul PSD Şerban Nicolae a înaintat-o preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Marcu, prin care cere publicarea numelor procurorilor şi judecătorilor care în perioada 2005 - 2018 au luat parte la cursuri de pregătire şi orice altă formă de instruire şi formare organizate de SRI sau de structuri similare este "cât se poate de firească". Dan Barna descifrează anunţul lui Klaus Iohannis: ' Rămâne să lupte împotriva a ceea ce face PSD' "Am auzit şi eu de cerere. Eu o găsesc cât se poate de firească, dar eu cred că răspunsul pe care senatorul îl aşteaptă deja este implicit şi îl avem, pentru că magistraţii, potrivit legii, trebuie să dea şi au dat declaraţii pe proprie răspundere că nu au colaborat cu... Eu nu îmi imaginez că nu au dat declaraţii reale şi at..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *